Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Woensdag 27 februari

MatsPosted by Ellen Wed, February 27, 2008 16:53:50

Mats heeft er een verschrikkelijke nacht op zitten en wij dus ook. Rond half 2 was het echt duidelijk dat Mats pijn had. Hij was onrustig, sliep niet goed, werd krijsend wakker en zag verkrampt van de pijn. De contramal druppeltjes hielpen niet voldoende. De uren leken voorbij te kruipen. We konden hem maar niet sussen. 's Morgens dan uiteindelijk maar de huisarts gebeld om te zeggen dat het zo niet meer verder kon. Dan is er met Leuven afgesproken om vandaag al te starten met de pijnpomp. Rond 2u zouden ze met de pijnpomp (morfine) naar hier komen.

We hebben de uren echt afgeteld, van 7u tot 2u. Arme Mats, hij had echt pijn. Hij had dan ook al bijna 24u niet gegeten/gedronken en hem dan toch maar een flesje aangeboden. Hij was zelfs te slapjes om hier goed van te kunnen drinken. Uiteindelijk heeft hij dan toch een 60 kunnen drinken. Wat later klapte hij zowat dubbel en gaf zijn melk terug.

Om 2u eindelijk de pijnpomp. Hij krijgt nog een lage dosis morfine en na 24u kan deze aangepast worden. Als we zien dat hij echte pijnscheuten krijgt mogen we hem een shot bijgeven via de pomp.

Mats is nu slechts een schim van wie hij was. Hij is niet te herkennen. Het is ongelofelijk dat hij op een paar dagen zo snel achteruit is gegaan.

Mats blijft dapper verder vechten. Ook al is het een strijd die hij niet kan winnen. Voor ons hoeft hij niet meer te vechten, van ons mag hij gaan. Op zoek gaan naar de rust die hij verdient.

  • Comments(30)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by an Van Herck Thu, February 28, 2008 12:10:37

Lieve alledrie,

Vanaf ons telefoontje als ex-collega's een tijdje geleden ben ik jullie blijven volgen en mee blijven hopen... Zoveel wil ik zeggen, maar hoe en wat precies... . Ik krijg nogmaals een krop in mijn keel als ik nu naar onze kleine Josse kijk... Dikke knuffels van ons drietjes naar jullie drietjes...

Josse, Wouter en An

Posted by Kim Thu, February 28, 2008 12:04:54

Beste Ellen en Tom,

In gedachten ben ik bij jullie...

Veel sterkte in deze moeilijke tijd!

Kus Kim

Posted by elly Thu, February 28, 2008 11:43:29

lieve Ellen en Tom,van Nanda horen we net dat Mats zijn rust gevonden heeft.

woorden zeggen zoveel maar om te troosten zijn er geen woorden genoeg

de kostbare erfenis die Mats jullie nalaat is een spoor van liefde in jullie harten

wij zijn in gedachten bij jullie in deze moeilijke tijd

collega's van Nanda /WZC Heyvis

Posted by Sabrina (Sabke FS) Thu, February 28, 2008 09:53:34

Lieve Mats, Ellen en Tom

Woorden schieten mij tekort om te beschrijven wat er in mij omgaat.

Ik heb juist jullie blog gelezen en ben er helemaal ondersteboven van. De tranen staan in mijn ogen, maar ben aan het werk dus kan ik ze niet de vrije loop gaan.

Mijn vriend en ik leven heel erg met jullie mee. Ik wens jullie toch nog enkele mooie momenten samen met jullie kleine engel. Veel sterkte in de komende uren, dagen, weken, maanden ....

Ik hoop dat Mats niet te veel moet afzien en dat hij zijn verdiende rust kan vinden.

Sterkte!

Groetjes

Sabke

Posted by Eef Thu, February 28, 2008 09:52:31

Ellen en Tom,
Hier zijn geen woorden voor. We denken enorm veel aan jullie. We blijven ons Mats herinneren als een prachtig, vrolijk, lief manneke. We wensen jullie heel veel liefde en sterkte toe. Hou jullie goed! 
Veel liefs van Eef, Bart, Kasper, Stan en Hanne ( Hanne vraagt heel vaak wanneer ze Mats nog eens zal zien op de dagzaal, ik kan het haar nog niet vertellen...)

Posted by Peetje (FS) Thu, February 28, 2008 09:34:27

Lieve, lieve Mats,

Een engeltje ben je, zo lief en zo sterk. We zullen je nooit vergeten, lieverd.

Lieve Ellen en Tom,

Met tranen in mijn ogen en een dichtgeknepen keel lees ik dit bericht. Wat moet dit moeilijk en zwaar zijn voor jullie. Wij leven zo enorm met jullie mee en als het kon, hielpen we de last dragen ... We wensen jullie heel veel sterkte. Hopelijk hoeft Matske geen pijn meer te lijden. Hij zal nooit vergeten worden.

Martijn en Petra

Posted by katleen en Jens Thu, February 28, 2008 07:06:51

Lieve Ellen, Tom en Mats,

Dit is echt wel het verschrikkelijkste wat ik kon lezen. Als ik 's morgens opsta is het eerste wat ik doe is de computer aanzetten om te zien of er nieuws is van jullie. Maar dit is echt niet wat ik wou lezen. Je kunt het gewoon niet vatten dat zo'n lief ding in deze tijd nog pijn moet hebben. Ik hoop dat de pijnnpomp goed zijn werk doet voor hem. Als een vechtertje zal ik Mats mij blijven herinneren zoals ik hem donderdag op dagzaal nog heb gezien! Ik hoop inderdaad voor jullie dat de strijd niet te lang meer moet duren. Wij wensen jullie hier allemaal enorm veel sterkte en moed om nog vol te houden!! Wij denken aan jullie alle drie elk moment van de dag! Veel liefs en knuffels voor jullie allemaal!!

Katleen, Jenske en familie xxx

Posted by Undrentide Wed, February 27, 2008 23:30:38

Ellen, Tom en Matske

Ik leef met jullie mee en hoop dat Mats niet te veel meer moet lijden... Ik denk dat ieder van ons een deel van zijn pijn zou willen overnemen...

Koester elkaar in deze moeilijke dagen ...

Posted by Veerle en Wilfried Wed, February 27, 2008 23:16:16

Lieve Tom en Ellen,

Ik heb een ongelofelijke bewondering voor jullie moed en kracht in deze verschrikkelijk moeilijke tijd en ik wens jullie héél veel sterkte om dit vol te houden. Ik hoop en bid dat Matske niet te lang meer moet vechten en spoedig van zijn - zo oneerlijke - pijn verlost zal zijn. Ik denk heel dikwijls aan jullie en leef met jullie mee.

Heel veel sterkte in de komende dagen.

Veerle

Posted by diane Wed, February 27, 2008 22:59:18

Lieve Mats, Ellen en Tom, Met tranen in mijn ogen, lees ik dit bericht. Gisteren jullie foto's bekeken. Wat een prachtig, vrolijk, lief, schattig ventje hebben jullie. Ik kan niet geloven dat hij ziek is. Wat moet dit moeilijk zijn. Ik wou dat ik een toverstaf had waarmee ik met 1 toverspreuk Mats kon genezen. Hokus, pokus, pats,... Ik leef enorm met jullie mee. Naast de kaars van Siel, brandt een kaars voor Mats. Heel veel liefs, Diane

Posted by Kelly ( Kylie ) Wed, February 27, 2008 22:46:18

Lieve Mats, Ellen en Tom,

Als het kon zou ik een deel van jullie pijn en verdriet overnemen! Ik wil jullie veel sterkte wensen. Mats, ik hoop dat je niet al te veel pijn meer moet lijden. Je hebt genoeg gevochten, sterke jongen! We zullen jou nooit vergeten!!!

Posted by ludo en liesje maes bollen maasmechelen Wed, February 27, 2008 22:27:19

Ellen, Tom en de kleine Mats, Wij wensen jullie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. Heb jullie blog al een heel tijdje gevolgd en we leven ontzettend met jullie mee. Een kaarsje brandt hier voor jullie ventje. Moge mats als een engeltje naar de hemel gaan zonder te veel pijn. Denk wel dat dit jullie bekommernis van het moment is. Jullie zullen je Mats blijven herinneren als een heel moedig ventje. Heel veel knuffels van kennissen van jou ouders Ellen.

Posted by Hans en Daisy Mampaey Wed, February 27, 2008 22:25:14

Matske,

Ik hoop dat je niet te veel meer moet lijden alvorens je jouw tocht naar de overkant gaat aanvatten. Ik heb je nooit in het echt gezien en toch schrijf ik dit met een krop in de keel omdat het zo erg is wat je overkomt. Eens je dat sterretje aan de hemel bent weet dan dat je mama en papa nog heel dikwijls naar jou zullen kijken en aan jou zullen denken.

Tom, Ellen,

Ik kan me niet inbeelden wat een verschrikkelijke pijn jullie moeten voelen. Ik bewonder jullie inzet en kracht die jullie aan de dag hebben gelegd om de Mats het hier zo aangenaam mogelijk te maken.

Ik wens jullie veel sterkte en moed in de komende dagen en weken. Woorden schieten te kort ....

Posted by Nans (FS) Wed, February 27, 2008 22:21:05

Sterkte...

Posted by Diane Wed, February 27, 2008 22:20:18

Lieve Mats, Ellen en Tom,

Jullie zijn in mijn gedachten en hier branden de kaarsjes voor jullie en voor jou prachtige kleine Mats.

Een extra dikke knuffel voor jullie,

liefs Diane (NL)

Posted by Dorien (Antigone) Wed, February 27, 2008 22:05:07

Ellen, Tom en Mats,

Dit is nu al de derde keer vandaag dat ik probeer een berichtje achter te laten hier. Alle woorden lijken zo leeg. Ik wil jullie gewoon echt alle sterkte wensen. Ik hoop dat Mats snel van die verdomde pijn af kan zijn. Het is zo'n knap bazeke. Ellen & Tom, jullie hebben een zoon om trots op te zijn. Zo'n vechter. Ook al kan hij zoals je zelf zegt de strijd niet winnen. Ik wens jullie alle sterkte van de wereld toe, vergeet niet dat er heel veel mensen als een blok achter jullie staan. Ik hoop dat Mats niet meer te veel moet lijden.

Dorien

Posted by Britt & Co Wed, February 27, 2008 21:51:12

Hey Mats,

We kennen elkaar niet zo goed, we kwamen elkaar soms tegen in GHB, maar ik denk héél véél aan je. Ik snap niet waarom de dokters jou niet kunnen helpen, jij neemt toch ook flink je medicijntjes zoals ik. Het zijn dezelfde stoute beestjes die we moeten bevechten, want ik heb dezelfde ziekte als jij. Mama kan me niet uitleggen waarom het allemaal zo oneerlijk is en waarom zij zich ook zo verschrikkelijk bang voelt. Het ene moment gaat het goed, maar alles kan snel keren. Jouw mama en papa kennen dat gevoel ook ongetwijfeld. Ik wil je van hieruit dan ook een mega-kei-grote knuffel en zoen geven, kan jij die dan doorgeven aan je mama en papa aub. Je bent een super vriendje !

Britteke

Els en Tom,

Héél veel sterkte in deze ongetwijfeld verschrikkelijke periode. Ik voel mezelf enorm stom dat ik, als ik jullie tegenkwam in het ziekenhuis, niets durfde zeggen, maar ik wist niet of jullie dit wel op prijs stelden. Sorry, sorry, sorry hiervoor. Weet in elk geval dat we in gedachten steeds bij jullie zijn en de kaarsjes hier constant branden. Dikke, dikke knuffel !

An & Alain (Brent en Bram)

Posted by moemoeke Wed, February 27, 2008 21:47:08

ik hoop dat Mats nu niet meer hoeft te vechten, het is genoeg geweest!

aan de mama en papa en de familie van Matske heel veel sterkte in deze moeilijke periode!

veel liefs , Moemoeke van fs

Posted by jelle Wed, February 27, 2008 21:39:13

lieve mats, je bent een echt schatje. je hebt al een hele tijd moeten vechten. rust nu maar uit lieve jongen. je hartverwarmende glimlach zal altijd in mijn geheugen gegrift staan.

Tom en Ellen, jullie zijn pacht van ouders. ik wens jullie veel moed en sterkte in deze moeilijke dagen.

tevens ook veel sterkte voor de lieve grootouders van Mats. op hen kunnen Tom en Ellen altijd rekenen.

liefs jelle

Posted by Lien Wed, February 27, 2008 20:25:28

Het blijft moeilijk om woorden neer te zetten...
Ik las je bericht van vandaag en las ook ook voor aan moemoeke : we leven zo erg met jullie mee...
zo erg
zo erg
zo erg

We hopen dat jullie nog een mooi en sereen afscheid beleven.


Liefs van Lien (tijger van fs)

Posted by Knots Wed, February 27, 2008 20:12:50

Mats, slaap maar zacht door de lange stille nacht.

Doe je oogjes nu maar toe, want je bent zo moe, zo moe.

Mats, Mats, rust maar zacht, de engeltjes houden de wacht.

Doe je oogjes nu maar toe, want je bent zo moe, zo moe.

Tom en Ellen,

In deze droevige tijden is het moeilijk woorden te bedenken die jullie in al je lijden enige troost kunnen schenken.

Ik hoop met jullie mee, dat deze pijn snel over is en dat jullie in alle sereniteit en intimiteit jullie zoontje kunnen laten gaan. Hij heeft in zijn veel te korte leven veel meer teweeg gebracht dan de meeste mensen in hun hele lange leven.

Nog veel sterkte maar vergeet jullie eigen verdriet niet, maak daar ook tijd voor.

Posted by Galapagos Wed, February 27, 2008 19:55:37

veel sterkte, ik hoop dat hij straks de rust mag vinden die hij zo verdient heeft.

Posted by Bianca Wed, February 27, 2008 19:42:08

Lieve mama en papa van Mats, en Matske zelf ook natuurlijk. Ik volg jullie blog al een hele tijd en heb elke dag opnieuw mee geduimd en gehoopt. Toen bleek dat er geen alternatieve meer waren, zat ik hier ook met veel traantjes. Ik ben zelf een mama van een baby van 11 maand, Matthias.. ik kan het me echt niet inbeelden.

Ik ben heel blij voor jullie dat Mats toch heel lang een lieve vrolijke en sterke jongen is kunnen blijven. Nu hij ook echt pijn heeft, moet het nog zoveel moeilijker zijn voor jullie..

Ik kan jullie alleen heel veel sterkte en warmte toewensen. Mats blijft altijd bij jullie!

Sterkte, Bianca

Posted by Stijn-Joke-Nore-Nette Wed, February 27, 2008 19:20:08

Lieve Ellen en Tom,

ik ben heel blij dat ik jullie en Mats donderdag nog gezien heb. Zoals jullie zelf zeiden zag hij er erg goed uit. Ik hoop dat jullie je hem zo ook kunnen herinneren. Zijn lijfje is ziek, maar Mats zal altijd blijven leven, diep in jullie hart en in dat van vele anderen.

We blijven aan jullie denken en hopen mee dat hij snel mag zijn rust mag vinden.

Stijn-Joke-Nore-Nette

Posted by Tinne (Knorretje) Wed, February 27, 2008 19:16:38

Kleine grote jongen, ik heb je verhaal mogen volgen vanaf het begin. En hoe gek het mag klinken het was/is een hele eer. Dat je dit gevecht niet mag winnen is niet eerlijk... Geniet van jullie zeer kostbare momenten samen. Ik hoop dat Mats niet te veel pijn hoeft te hebben en vredig mag gaan.

Hemelke (Ellen), Tom en uiteraard Mats ik wens jullie zeer veel sterkte in deze verwarrende, moeilijke tijden...

"An angel in the book of life
wrote down an infant's birth
and mentioned as he closed the book
..... too beautiful for earth
"

Posted by Fnie Wed, February 27, 2008 19:10:29

Lieve Mats,

zoals je mama en papa al zeiden; je mag gaan nu,... Je verdient het niet om af te zien en nog steeds te moeten vechten. Je hebt nu genoeg gevochten, meer dan zo'n klein ventje zou moeten. Je bent een ongelooflijk kereltje, ik hoop dat je ergens heel erg gelukkig zal zijn. Ik zal altijd aan je blijven denken, wij zullen aan je blijven denken.

Ellen en Tom, veel sterkte! Meer kan ik hierover niet zeggen. Er zijn geen woorden om zoiets te beschrijven. Wij zijn met onze gedachten bij jullie gezinnetje.


Posted by Wentie Wed, February 27, 2008 18:02:45

Lieve mats.

ik hoop dat je snel rust mag vinden. Het is vreselijk om te horen dat zo'n klein ventje zo moet vechten tegen zo'n vreselijke ziekte!

Posted by Rozeke Wed, February 27, 2008 17:50:36

Ik volg jullie blog dagelijks en hoe vreemd het ook mag klinken (en begrijp het alsjeblieft niet verkeerd!), ik hoop dat Mats nu snel mag gaan ... Zodat hij inderdaad rust kent en jullie kunnen beginnen aan het verwerkingsproces.

Ik heb helaas al meerdere dierbaren verloren (maar geen kind en ik kan me niet voorstellen hoe dit moet voelen!), en vond altijd de periode voordien zo slopend ...

Posted by catherine Wed, February 27, 2008 17:17:17

Lieve Mats,

Je verwarmt vele harten....dikke knuffel

Posted by Greet Wed, February 27, 2008 17:02:43

Ellen, we zijn allemaal in gedachten bij jullie...