Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Dinsdag 26 februari

MatsPosted by Ellen Tue, February 26, 2008 12:56:21

De huisarts en thuiszorg zijn langsgeweest. De pijnmedicatie werd besproken. Deze wordt wat verhoogd om Mats alle comfort te geven. Hij krijgt nu 4 x 5 druppeltjes contramal.

We hebben ook een aantal boeken te leen gekregen die we kunnen gebruiken voor de afscheidsviering. Wanneer ik me er klaar voor voel, ga ik hier eens in bladeren om wat geschikte teksten en liedjes te zoeken. Gemakkelijk zal het zeker niet zijn, maar ik zou toch graag zelf een viering in elkaar steken.

Tom en ik maken ons veel zorgen over het moment van overlijden. We zitten met veel vragen en hebben best wat schrik, weten niet waar we ons aan kunnen verwachten, hoe we gaan reageren. Deze fase is enorm slopend voor ons. Telkens wanneer Mats slaapt zijn we opgelucht als we zijn tutje zien bewegen, een teken voor ons dat alles nog ok is.

  • Comments(15)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Suzanne (FS) Wed, February 27, 2008 15:27:08

Beste Tom en Ellen, ook mijn gezin en ik leven met jullie mee, we wensen jullie veel sterkte in de moeilijke tijd die komen gaat. Geniet nog zo veel het kan van jullie prachtige zoon.

Posted by Diane Wed, February 27, 2008 00:24:04

Lieve Tom en Ellen,

Via de blog van Siel kwam ik op de site van jullie knappe manneke Mats terecht en sindsdien zijn hij en jullie niet meer uit mijn gedachten geweest. Het is onbegrijpelijk dat dit Mats en jullie moet overkomen. Zo'n mooi kereltje. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop jullie met dit verschrikkelijke lot omgaan. Dit zou niet mogen gebeuren. Kinderen horen gezond op te groeien en daar moet je geen afscheid van hoeven nemen! Mats wordt omringd door heel veel liefde en dit verdient hij zeer zeker!! Ik wens jullie alle kracht toe om dit met elkaar te dragen. Geniet van jullie kleine Mats en volg jullie gevoel! Hier brandt een kaarsje voor jullie.

Een hele dikke knuffel voor jullie drietjes en een kusje voor Mats.

Diane (NL)

Posted by Diane Tue, February 26, 2008 23:56:33

Lieve Mats, Ellen en Tom, Ik ben een kennis van Siel en weet via haar blog van Mats zijn ziekte. Martine had me al eerder over jullie verteld toen ik op een avond in het zuikenhuis was. Als mama van 3 kinderen raakt me dit enorm. Waarom? Waarom? Waarom moet dit nu gebeuren? Het maakt me boos, verdrietig en heel bang. Ik wens dit niemand toe. Zo'n lieve mama, toffe papa en zo'n prachtig lief klein Matske. Ik had het zo graag anders gezien. Ik wens jullie enorm veel warmte, sterkte en heel veel liefde om door deze moeilijke periode te komen. Ik brand kaarsjes voor Siel maar ook voor jullie. Heel veel liefs en een hele dikke knuffel voor jullie! Kusje voor Mats! Diane

Posted by Veertje ( FS) Tue, February 26, 2008 23:20:00

Lieve Ellen en Tom,

Toen ik zwanger was van de tweeling, moesten wij ons ook voorbereiden op een afscheidsviering. Wij waren ook bang, wisten niet hoe we zouden reageren, wisten eigenlijk van niets. En niemand kon ons hier een antwoord op geven.

Er komt heel veel naar boven als ik jullie verhaal lees. Het is zo oneerlijk, zo'n onschuldig kindje dat zo welkom is op deze wereld. Zoveel verdriet en onmacht bij iedereen die jullie omringen.

Ik wens jullie heel veel sterkte !

Posted by vliegje Tue, February 26, 2008 22:37:01

Raar, mijn berichtje is verdwenen.

Lieve Mats

Maandenlang heb je gevochten tegen de sterren op. Het is een erg ongelijke strijd. Graag had ik mij mee in de strijd gegooid om samen te vechten tegen de "stoute" cellen. Jammer genoeg zit de wereld anders in elkaar. Het is een harde en erg unfaire wereld.

Weet dat je ouders erg veel van je houden en altijd het beste met je hebben voorgehad. Je bent een echte kanjer! Blijf vooral stralen met die fonkelende oogjes van je!

dikke knuff

vliegje

Posted by Judith Tue, February 26, 2008 21:53:17

Als mama raakt mij dit zo enorm diep. Ik word er zo hopeloos van. Verlies al mijn geloof in een rechtvaardige wereld als ik lees wat jullie doormaken. Ik wou dat ik op een of ander manier jullie pijn kon verlichten of dat ik voor 1 dag God mocht zijn. Ik wens jullie en alle andere ouders en kindjes die dit moeten doormaken enorm veel kracht! Hopelijk vinden jullie veel steun bij elkaar en in je omgeving. Dikke zoen voor jullie en een nog dikkere knuffel voor jullie lieve schat.

Posted by Nora en co Tue, February 26, 2008 19:15:50

Beste Ellen, Tom en kleine baby Mats,

Wij kennen jullie ni zo goed, maar onze wegen hebben zich meermaals gekruist in GHB. We leven ontzettend met jullie mee en wat elke ouder vreest voor zijn kind dat terrecht komt op Afdeling E341 maken jullie mee. We hebben hier echt geen woorden voor. Houd vast aan elkaar! Jullie zijn twee geweldige ouders! Dat zie je zo. Mats zal reuzetrots zijn op jullie, net zo trots als jullie op Mats.

Enorm veel sterkte!

Veel liefs,

Nora, Maja, Marianne en Dennis.

Posted by madame marleen Tue, February 26, 2008 19:06:52

hey ellen tom en mats

ik wil jullie alledrie een dikke knuffel geven.

Posted by Rozeke (FS) Tue, February 26, 2008 17:02:41

Inderdaad, ik kan eigenlijk niets meer toevoegen aan hetgeen iedereen hier voor mij al gezegd heeft ... Alleen: het is geen schande om af en toe NIET sterk te zijn. Ik kan me niet voorstellen op welke rollercoaster van emoties jullie nu moeten zitten.

Ik wens jullie veel sterkte, veel moed om hier samen door te komen, en voor Mats een vredige en pijnloze resterende tijd.

Ook veel sterkte aan de grootouders, meters, peters en familie en vrienden die we toch ook niet mogen vergeten.

Posted by Silvia Tue, February 26, 2008 14:58:48

Lieve Ellen, Tom en Mats

Ook al kennen we elkaar niet, leef ik heel erg met jullie mee. Ik wens jullie heel veel kracht om iedere dag even moedig aan te kunnen.

Geniet van ieder moment!

Jullie hebben een prachtig zoontje!!

Silvia (FS)

Posted by joke (femi) Tue, February 26, 2008 14:46:54

Lieve Ellen en Tom,

Ik wil jullie veel sterkte en moed toewensen en troost in de warme armen van de mensen om je heen.

Joke (femi)

Posted by Caroline Tue, February 26, 2008 14:24:32

Ellen en Tom,

Heel veel sterkte in deze moeilijke dagen! We denken voortdurend aan jullie. Het is niet eerlijk dat jullie Mats nu nog moeten afgeven na zo'n lange strijd. Geniet nog van de momenten samen. We wensen jullie het allerbeste toe en als we iets kunnen doen, laat het dan gerust weten!

Sterkte!

Caroline & Bart

Posted by Stijn-Joke-Nore-Nette Tue, February 26, 2008 14:07:09

Lieve Ellen en Tom,

Jullie zijn zo enorm moedig, echt waar! Onze kaars brandt hier elke dag. We denken enorm veel aan jullie.

De tekst van een lied van Bram Vermeulen beschrijft voor een stukje wat Mats voor jullie en alle mensen in zijn omgeving betekent!

De steen
Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Het water gaat er anders dan voorheen.
De stroom van een rivier hou je niet tegen.
Het water vindt er altijd een weg omheen.

Misschien eens gevuld van sneeuw en regen,
neemt de rivier mijn kiezel mee.
Om hem dan glad en rond gesleten,
te laten rusten in de luwte van de zee.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten,
ik leverde 't bewijs van mijn bestaan.
Omdat, door het verleggen van die ene steen,
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten,
ik leverde 't bewijs van mijn bestaan
Omdat, door het verleggen van die ene steen,
het water nooit dezelfde weg zal gaan.

Niemand kan op dit moment de juiste woorden vinden om jullie toe te spreken, niemand kan dit begrijpen, niemand vindt dit eerlijk. Mats is hier om jullie lief te hebben, hij is iemand die erg gelukkig is met zo'n lieve ouders, daar zijn we van overtuigd!

We wensen jullie alle moed van de wereld toe!

Dikke knuffel,

Stijn-Joke-Nore-Nette

Posted by Galapagos(Femistyle) Tue, February 26, 2008 13:41:51

Van hieruit wordt er ook veel aan jullie gedacht. Geniet nog van die laatste momenten met jullie mooie mannetje, hij is ontzettend dankbaar zulke ouders te mogen hebben en zal steeds aanwezig blijven in jullie leven. Véél maar dan ook véél sterkte ! Liefs Galapagos

Posted by Inge (femi) Tue, February 26, 2008 13:32:08

Ik wil jullie ongelofelijk veel sterkte toewensen. Hier wordt ook elke minuut van de dag aan jullie gedacht en Mats'kaarsje brandt nog steeds.

Sterkte xxx

Inge (Femistyle)