Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

zaterdag 26 januari

MatsPosted by Ellen Tue, February 26, 2008 10:20:21
Ondertussen hebben we het slechte nieuws kunnen verwerken en kunnen we er tegenaan. Samen met Mats zullen we vechten tegen de slechte cellen.
Maandag zijn we terug binnen gemoeten in Leuven. Eerst een gesprek met de dokters wat niet zo leuk was. Het is echt demotiverend om steeds slecht nieuws te moeten horen. Ze gaan nu een speciale chemokuur starten die gebruikt wordt voor kinderen met leukemie die hervallen. Concreet betekent dit 5 dagen chemo. Eerst krijgt hij Neupogen, een medicijn dat ervoor zorgt dat de witte bloedcellen systematisch gaan rijpen en dus ook stijgen. Wanneer dit medicijn is doorgelopen volgt de eerste chemo, fludarabine en hierna komt er cytosar. Dit vijf dagen lang. Toen ze startte met deze kuur stonden zijn witte bloedcellen over de 100000 wat enorm hoog is, als je weet dat het normaal tussen de 5 en 20000 mag zijn. Na twee dagen chemo staan ze 32000 wat een enorme daling is. Het gaat tot nu dus goed. We zijn al blij dat hij goed reageert op chemo. Na deze 5 dagen chemo zal Mats weer diep zakken met zijn bloedwaarden en dan volgt er de herstelperiode. Deze kan een drie weken duren. Wanneer er zich een infectie voordoet kunnen ze hier onmiddellijk starten met antibiotica. We zijn geruster hier maar zouden wel liever thuis zijn. Als Mats wel in remissie geraakt volgt er hierna weer dezelfde kuur. Slaat die volgende kuur ook aan, dan kunnen we ons voorbereiden op de transplantatie. Maar dit klinkt nog ver weg.
Tot nu toe is er nog geen geschikte donor gevonden, er zijn wel stalen onderweg. De vraag "Wat als deze kuur niet helpt?" wordt ontweken. Dus best niet teveel vooruit denken, maar gewoon alles dag per dag nemen zoals het komt.
Mats blijft vrolijk, lachen, spelen, blaasjes maken, kraaien. Het is echt een ongeloofelijk flinke jongen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.