Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

14 januari

MatsPosted by Ellen Tue, February 26, 2008 10:17:41
Geen al te beste nacht achter de rug. Mats heeft erg onrustig geslapen, kreunde precies in zijn slaap, heeft veel met zijn beentjes liggen stampen, zich wakker gillen. Ik vermoed krampjes en bel dus de verpleging, misschien kan hij iets krijgen tegen de pijn. Toevallig zijn de artsen van wacht hier op de afdeling en zij komen Mats even onderzoeken. Ook zij denken aan krampjes. Ze gaan kijken of hij iets kan krijgen. Tegen dat de verpleging terug is met medicijntjes is Mats terug in slaap gevallen. Verder verloopt de nacht terug rustig.

's Morgens is het echter weer van dat, hij wil zijn flesje niet, zeurt veel, huilt en weet met zijn eigen geen blijf. Ocharme. Gelukkig komt de dokter. Volgens haar heeft Mats hevige krampjes. Ook zijn temperatuur wordt gemeten: 37,2° Niet erg hoog, maar we houden het in de gaten. Mats krijgt opnieuw dafalgan, maar zodra dit binnen, braakt hij alles terug uit. Wat later krijgt hij een nieuwe dosis en valt hij in slaap. Een uurtje later is zijn temperatuur 36,2°. Oef! Ik ben lichtjes opgelucht, stel je voor dat hij alsnog koorts zal maken.

Stilletjes ben ik aan het hopen dat we eind deze week naar huis kunnen. Het zou ons eens zo goed doen. We zitten nu al meer dan drie weken hier en het begint serieus door te wegen. Na al die nachten op een zetelbed ben ik lichtjes geradbraakt, ook het slaaptekort begint door te wegen en natuurlijk vooral het gevoel van sociaal isolement is moeilijk.

Dit zou ook de week zijn geweest dat ik terug zou beginnen te werken en Mats naar de onthaalmoeder. Tja, daar denk ik dan wel aan, hoe leuk het allemaal zou kunnen zijn geweest. Ik kijk echt al uit wanneer ik terug kan gaan werken, terug contact met de buitenwereld...
Collega's, ik mis jullie!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.