Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

gemis

MatsPosted by Ellen Sun, November 29, 2009 22:13:15
Striemende regen, al bijna heel de week. Elke dag met de fiets naar het werk samen met zusje en toch niet nat worden.... toeval of niet? Net die 20 minuten per dag? Net op dat moment? Je zorgt goed voor je zus, daar ben ik wel heel zeker van!

Even ook een oproep aan iedereen voor de Worldwide candle light van 13 december! Een kaarsje branden ter gedachtenis van alle overleden kindjes.

Dat betekent dus ook dat we de dag ervoor naar Leuven gaan, naar de ontmoetingsdag voor overleden kinderen. Deze wordt steeds georganiseerd net voor wwcl.
Dan kunnen we nog eens voluit over jou praten, nog eens helemaal 'mama en papa van Mats' zijn, herinneringen delen, nog eens in Leuven zijn, samen met andere ouders die exact weten hoe het voelt...

Het blijft moeilijk om een evenwicht te vinden. Tussen het verleden en nu. Een andere mama zegt: automatische piloot. Wel, daar kan ik me nog het best in vinden. Gewoon automatische piloot: niet meer, niet minder. Gewoon doen wat er verwacht word... terug meedraaien met heel de cirque.
Op automatische piloot leven houdt het leefbaar, niet draagbaar maar leefbaar. Silstaan bij jou overlijden maakt me gek. Het is niet te vatten, nog steeds niet. Dat jij echt, maar dan ook echt dood bent.... gruwelijk! Dat wij het moeten stellen met een urne, met enkel herinneringen, met kleertjes waar jou geur al lang uit verdwenen zijn. Dat is de realiteit. Hard.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Louise C (FS) Sun, December 13, 2009 12:22:13

Hier branden vele kaarsjes vandaag. Voor Mats en voor al die anderen. Hun vlammekes branden voor altijd.

Posted by Peetje Mon, December 07, 2009 17:07:40

Lieve Ellen, Tom, Mats* en Lente,

Ook hier is Mats nog lang niet vergeten, en ook hier zal op 13 december een kaarsje branden.

Heel veel liefs, en heel veel sterke gewenst.

Posted by Rozeke Tue, December 01, 2009 21:48:56

Mats blijft in de herinnering van velen voortleven. Ook al kenden we jullie ventje niet persoonlijk, toch voelt het een beetje zo.

Wat niet wegneemt dat dit maar een heel schrale troost is en dat jullie verdriet nog steeds enorm moet zijn.

Hier zal de 13de een kaarsje branden ...

Posted by Stijn-Joke-Nore-Nette Mon, November 30, 2009 19:41:33

Lieve Ellen,

Je kan het altijd zo mooi verwoorden hoe je je voelt. Het is inderdaad gruwelijk dat Mats er niet meer is. Elke keer dat ik jullie blog bezoek, denk ik aan het laatste moment dat ik hem zag op de dagzaal. Wetende dat het misschien de laatste keer toen was, was hartverscheurend. Wij kunnen niet begrijpen wat dit betekent om je kind te verliezen. Ook al hebben we dicht bij de dood gestaan, toch kunnen wij dit niet voelen wat jullie voelen. Onze angst om te verliezen wat ons het dierbaarst is blijft enorm groot, ook al zijn we enorm dankbaar voor elke dag dat we samen kunnen zijn.

We denken heel vaak aan jullie!