Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Mats en Lenteboompjes

MatsPosted by Ellen Sun, March 22, 2009 22:50:50
In het bos van Zoersel staan er sinds vandaag een Mats- en een Lenteboompje. We zijn deze vandaag gaan planten om zo 'kom op tegen kanker' te steunen. Mats zou het geweldig gevonden hebben om een boompje te kunnen planten. Lente heeft er alleszinds van genoten, van de eerste lentezonnestraaltjes op haar bolletje.

Een paar kiekjes


En nu maar hopen dat deze boompjes mogen groeien tot grote sterke bomen. Want groot en sterk, dat zou Mats vast en zeker ook geworden zijn als hij de kans had gekregen om verder op te groeien. Zijn strijdlust tegen de leukemie deed ons elke dag opnieuw versteld staan. Wat een kracht in zo'n klein lijfje. Hij wou er zo graag zijn, zou zo graag gebleven zijn.... alleen was de kanker veel te sterk en zo werd de strijd oneerlijk. Ik mis hem nog steeds verschrikkellijk, het is niet in woorden uit te drukken. Hem missen doe ik met elke vezel van mijn lichaam, ik voel het overal. Elke dag opnieuw, elk uur opnieuw, en ja, eigenlijk gewoon elk moment van de dag.

Dag Mats, dag broer, dag liefste zoontje, dag mijn grote held. Laat de boompjes maar groeien! Veel zoentjes van mama en papa xxx

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by elke Mon, March 30, 2009 20:44:43

Wat een mooi symbool, de groeiende Mats-boom. Wat een mooi idee, om Mats ook zo een stukje verder te laten leven. Ik wens jullie veel mooie, zachte momenten deze komende lente samen met jullie kleine Lente.

Posted by Louise C (FS) Tue, March 24, 2009 13:35:30

De Matsboom wordt vast en zeker een grote en stevige boom. Diep verworteld in de Vlaamse aarde, zijn takken mijlenver reikend en fier meebuigend met de wind. Buigen, nooit kraken. Levend met de seizoenen: frisgroen in de lente, uitbundig in de zomer, kleurrijk in de herfst en blank als sneeuw in de kille winter. Een boom voor jaren, groeiend zonder grenzen en net zoals goeie wijn, beter en sterker met de jaren. Een boom, zijn naam waardig: Matsboom.