Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Donkere decemberdagen

MatsPosted by Ellen Tue, December 23, 2008 23:35:48
Ooit zowat de meest favoriete periode van het jaar. December: sint, kerst, verjaren, nieuwjaar. Nu het tegenovergestelde.
Vorig jaar vierden we al deze feesten in Leuven, samen met Matske. Het was eigenlijk best gezellig om daar te vieren met ons drietjes. Ik herinner me nog kerstochtend, samen met Matske wat uitslapen in het uitklapbed, zalig wat dutten met ons tweetjes met op de achtergrond het kerstconcert dat werd uitgezonden. Ik heb er zelfs nog een filmpje van gemaakt, hij lag zo schattig te slapen ik kon het niet laten om hem kusjes te geven op zijn snoetje.
Nu vieren we deze feesten met ons Lente. Hoe raar, vorig jaar met Mats en nu met Lente. Wat kan er toch veel gebeuren in een jaar. Toch ben ik niet in de kerststemming, zeker niet. Hoe kan het ook, we moeten deze dagen immers doorbrengen zonder ons zoontje. We missen hem!!!! We missen hem elke dag! Hier dus ook geen kerstboom of lichtjes... Wel veel kaarsjes bij Mats. En een mooie kerstengel die naast zijn urne staat.

En dan weldra een nieuw jaar: nog meer gemengde gevoelens. Ik wil geen nieuw jaar!! Weer verder van Mats. Hij glipt precies steeds verder en verder. En dat wil ik niet, ik wil hem blijven vasthouden, hem zeker niet loslaten. Soms merk ik dat hij er wel nog is op een bijzondere manier. Door kleine dingen, niet altijd merkbaar, maar net opvallend genoeg opdat ik opmerk. Hij blijft dicht bij ons, onze kleine jongen, hij weet dat we hem nog veel te veel nodig hebben.

Lief zoontje, dikke kus van de mama.

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peetje Wed, January 07, 2009 10:30:48

Verdriet om Mats, blij met Lente. Hoe kan het ook anders? Weet dat er aan jullie allemaal gedacht wordt!

Liefs,

Petra

Posted by Louise C (FS) Sun, December 28, 2008 14:53:39

Ach lieve meid,

Dat gemis steekt uiteraard weer volop de kop op in momenten als deze. Kersttijd, feeststemming, overal licht en sfeer en net in die tijd komen de herinneringen boven. Wat een mooie tijd is voor velen is voor anderen een moeilijke periode. Gemis, verdriet, pijn, herinneringen, ... Voor hen die iemand missen is het niet makkelijk te vieren, ook al zijn er ook mooie momenten en personen in je leven.

Laat het maar gewoon zijn. Verdriet om Matske en geluk om Lente. Het maakt je uiteraard verward. En het is nog veel te vroeg om al die gevoelens te kunnen plaatsen. Dus laat ze maar toe zoals ze boven komen en weet dat niemand op dit moment iets anders van je verwacht. Je mag gewoon blij en verdrietig zijn tegelijkertijd. En tja, de tijd gaat nu eenmaal sneller dan onze emoties. Wat is een jaar in een mensenleven, wat is een jaar als je verdriet hebt? Spijtig genoeg kunnen we de tijd niet stilzetten. Ook al willen we dat wel eens, meer dan eens. Neem dan maar gewoon je tijd. Een jaar, vijf, tien jaar, een eeuw ...

Ik kan me je verdriet maar amper voorstellen. Moeten leven met een gemis zo groot, hoe kan dat ook slijten. Ik denk aan je en aan al die andere mama's die met zo'n gemis moeten leven. Draag Matske als een klein lichtje in je hart, als een warm dekentje om je lichaam, als een vluchtig kusje op je wang. Hij is en blijft eeuwig jouw zoontje, jouw eerste, jouw engeltje. Niks of niemand kan dat van je wegnemen.

Ik wens je een klein beetje licht in deze donkere periode. Dikke zoen!

Louise en familie

Posted by Catherine Fri, December 26, 2008 18:49:23

Ellen, Tom

Tijd gaat altijd te snel, tijd in minuten, uren en dagen...maar altijd is Mats in onze gedachten...en op gedachten heeft tijd weinig vat....dus daar kunnen we Mats altijd dicht bij ons houden...en zoals Mats zelf laat zien horen jullie samen.....onafscheidelijk in gedachten en herinneringen en in zoveel liefde...

Posted by Rozeke Thu, December 25, 2008 21:58:22

Hij zal nooit weggaan en dat hoeft ook niet.

Maak het beste van deze periode voor Lente, en weet dat het slechts in tijd is dat Matske verder van jullie weggaat, en niet in gevoel ...

Posted by Sofie Wed, December 24, 2008 19:18:16

Lieve Ellen en Tom, woorden schieten te kort, tranen in de ogen bij het lezen van jullie gemis. Matske leeft verder in Lente en in alles wat jullie doen en zijn. Hier brandt ook een kaarsje voor Mats. veel sterkte. Sofie (QM)

Posted by Stijn-Joke-Nore-Nette Wed, December 24, 2008 11:34:37

Lieve Ellen en Tom,

weer tranen in de ogen als ik dit verhaal lees. Hier staat de kerstboom wel dit jaar, toch is het niet hetzelfde. We proberen te genieten van elke dag, maar in ons achterhoofd blijft die angst om te verliezen zo verdomd groot. Ik kan het me helemaal niet voorstellen hoe het voor jullie moet zijn om jullie lieve schat te moeten missen. We denken echt heel vaak aan jullie en hopen uit de grond van ons hart dat 2009 voor jullie alleen maar goede dingen zal brengen!

Dikke knuffel,

Stijn-Joke-Nore-Nette

Posted by Duvelke Wed, December 24, 2008 10:02:16

Aan de hele familie,

Heel veel sterkte deze dagen! Laat het samen zijn met de familie heel versterkend werken.

En lieve Ellen en Tom, jullie moeten hem niet loslaten, waarom wel, hij is jullie eerste oogappeltje en dat zal altijd zo blijven, hij moet blijven herinnert worden!

Dikke kus

Bart, Petra en Noreke

Posted by Siel* Wed, December 24, 2008 00:07:46

Zo herkenbaar!!!!

Mooi gezegd, recht uit je hart!!!

Groetjes Martine