Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Dinsdag 25 maart

MatsPosted by Ellen Tue, March 25, 2008 16:39:49

Het is bijna een maand geleden dat Mats van ons heengegaan is. Het gaat zo snel allemaal. Onmogelijk om voor te stellen dat Mats een maand geleden nog heel actief, alert en vooral heel erg vrolijk was. En nu is hij er niet meer, het is gewoon vaak niet te vatten. Ik zou er alles voor over hebben om hem nog één keer te kunnen voelen, knuffelen, kusjes geven, hem gewoon dicht tegen mij aan kunnen houden. Jammer genoeg besef ik maar al te goed dat dit nooit meer zal kunnen. En vooral het "nooit meer" is moeilijk om te begrijpen.

Het fysieke gemis is zo erg groot. De herinneringen beginnen reeds te vervagen en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Ik voel me heel erg met Mats verbonden, hij is er altijd bij in wat we doen, in al onze beslissingen, waar we ook gaan, Mats zal er altijd zijn.

Tom is ondertussen terug aan het werk en dat verloopt allemaal goed. Ik ben nog eventjes thuis en ik kan de rust best wel gebruiken. Vooral goed bijslapen en vooral niets doen, het verwerken van dit alles vraagt meer energie dat verwacht.

Voor het eerst hebben we afgelopen weekend met vrienden afgesproken. Het heeft ons wel goed gedaan. Af en toe werd er over Mats gepraat en ik ben altijd heel erg blij als dit onderwerp niet angstvallig vermeden wordt.

Ook Pasen is al bij al goed meegevallen. Ik keek er niet bepaald naar uit. Mats zou zeker en vast de ster van de dag geweest zijn. Maar de paashaas is hem niet vergeten! Een doosje voor zijn tutje, gekregen van meter Linde staat nu naast zijn urne en een knuffeltje bij de omie en opie.

  • Comments(12)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by undrentide Wed, April 02, 2008 22:51:43

Dag Ellen en Tom,

Als ik jouw blog lees, denk ik aan Bram Vermeulen die het zo mooi zong : als ik dood ben, huil maar niet. ik ben niet echt dood, het is de heimwee die ik achterliet...

Veel over Mats praten helpt, en ik hoop dat de mensen om je heen dat inderdaad niet angstvallig willen vermijden...

Ik wens jullie veel licht toe de komende tijd, veel momenten waar je je Matske in kan herinneren.....

Posted by Rozeke Tue, April 01, 2008 15:02:43

Ben je ondertussen weer aan het werk? Indien ja dan hoop ik dat je er verstrooiing in vindt en dat je collega's je goed opvangen!

Posted by diane Tue, April 01, 2008 00:12:38

Lieve Ellen en Tom,

Wat gaat de tijd toch snel! waarschijnlijk geldt dit voor de mensen om jullie heen maar niet echt voor jullie. Voor jullie blijft de tijd ook stilstaan. De afgelopen weken zijn jullie iedere dag weer geconfronteerd met het verdriet en het gemis van jullie kleine prins. Iedere dag weer een dag zonder jullie kleine Mats.

Daarom heb ik een knuffel voor jullie in de vorm van een gedichtje:

Een knuffel is zo fijn

Een knuffel voelt zo goed

Een knuffel omdat het mag

En niet omdat het moet

Een knuffel geeft je warmte

Van twee armen om je heen

Even met z'n tweetjes

Even niet alleen

Een knuffel kost helemaal niets

Ja, een minuutje van je tijd

Maar het geeft zoveel kracht

Om weer door te gaan in de

Strijd!

heel veel liefs,

Diane (nl)

Posted by Duvelke Mon, March 31, 2008 21:41:18

Lieve Ellen en Tom,

Dat mensen wat bang reageren is normaal, ze zijn bang om jullie te kwetsen als er over Mats gepraat wordt, maar ze zullen wel snel doorkrijgen dat het jullie goed doet dat hij herinnerd wordt. Gewoon over blijven praten, zo wordt het aanvaarden voor jullie een beetje makkelijker.

Rust nog goed uit Ellen, je hebt veel energie gebruikt de afgelopen maanden, en ik hoop dat je een beetje uitgerust terug aan het werk kan gaan.

Dikke kus

Bart, Petra en Noreke

Posted by Peetje (FS) Fri, March 28, 2008 15:09:34

Tom en Ellen,

Wij denken aan jullie. Vandaag is het al een maand geleden dat jullie kleine prins overleden is. Wat een gemis! Er zijn gelukkig heel veel mensen die hem nooit zullen vergeten!

Groetjes,

Martijn, Petra en Cato

Posted by Nieke Fri, March 28, 2008 11:52:06

Ik ken jullie niet persoonlijk, maar jullie verhaal heeft me altijd aangegrepen. Ik heb het gevolgd op FS en hier. En nu nog denk ik aan 'Matske'. Als ik de naam Mats hoor moet ik steeds aan jullie kindje denken en dat zal nog lang zo blijven.

Als ik deze blog lees lijkt het alsof jullie beiden met zijn gemis goed kunnen omgaan en ik hoop dat jullie het samen kunnen verwerken.

Heel veel sterkte!!

Posted by Judith Thu, March 27, 2008 17:09:20

Is het nu al weer een maand geleden dat Mats is gestorven? Dat gaat idd heel snel. Wat mooi om te lezen dat hij ook met Pasen niet vergeten is, ook niet door de dichte familie. Goed dat je nu een beetje kan uitrusten en dan je de tijd hebt om de boel wat op een rijtje te krijgen. Natuurlijk kost dat verwerken veel energie. Het is ook niet niks geweest, wat jullie de afgelopen maanden hebben moeten doorstaan. Profiteer nog maar even van de rust!

Posted by martine Wed, March 26, 2008 23:00:23

Dag Ellen en Tom

Ik kom nog vaak naar de foto's kijken van jullie kleine prins.

Het blijft een groot gemis, Mats eist zijn plaatsje op en hij verdient dat ook. Er zullen nog veel momenten komen dat Mats erbij had moeten zijn, das goed want dan wordt hij niet vergeten. Een knappe gast als hem mag je nooit vergeten!

Hebben zelf onze eerst geborene verloren, ondertussen al 14 jaar geleden. Denk nog vaak aan hem.

Dirk-Martine-Talle-Siel en Rune

Posted by Stijn-Joke-Nore-Nette Wed, March 26, 2008 07:33:00

Hallo Ellen en Tom,

Zondag heeft Mats alleszins de zon gestuurd voor jullie! Het was een prachtige dag waarvan hij zeker zou genoten hebben.

De weken gaan soms snel voorbij hoewel dit voor jullie op dit moment waarschijnlijk niet altijd zo is. Probeer de vermoeidheid toe te laten. Het is niet niks wat jullie emotioneel de laatste maanden hebben doorstaan. Volg je gevoel en dan komen jullie er wel.

Kleine Mats zijn fotootje staat hier naast de kaars die we elke dag branden. We denken veel aan jullie!

Stijn-Joke-Nore-Nette

Posted by Diane Tue, March 25, 2008 23:00:56

Lieve Ellen en Tom, Ik ben blij nog eens iets van jullie te lezen. Ik kom een paar keer per week piepen. Dat het gemis enorm is, kan gewoon niet anders. Ik denk vaak aan jullie. Jullie doen het rustig aan allemaal heel goed. Matsje kan heel trots op jullie zijn. Hopelijk blijven jullie nog schrijven en blijft deze blog nog een hele tijd bereikbaar. Ik ga heel geregeld ook naar de foto's van Mats kijken. Ik kan het niet laten. Wat een prachtige, lieve, schattige kleine prins toch. Gooien jullie hem nog eens een kusje? Veel liefs! Diane

Posted by Katleen Tue, March 25, 2008 20:57:59

Blij nog eens van je te horen. Ook heel attent van zijn meter en omie en opie dat ze aan Matske hebben gedacht. Dit zal jullie ook wel deugd doen. Stel het nog heel goed, jullie doen het geweldig!

groetjes Kalteen en familie

Posted by rozeke Tue, March 25, 2008 19:54:09

Goed te lezen dat jullie het redden. Hoe is het op de bijeenkomst gegaan?