Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Woensdag 27 februari

MatsPosted by Ellen Wed, February 27, 2008 16:53:50

Mats heeft er een verschrikkelijke nacht op zitten en wij dus ook. Rond half 2 was het echt duidelijk dat Mats pijn had. Hij was onrustig, sliep niet goed, werd krijsend wakker en zag verkrampt van de pijn. De contramal druppeltjes hielpen niet voldoende. De uren leken voorbij te kruipen. We konden hem maar niet sussen. 's Morgens dan uiteindelijk maar de huisarts gebeld om te zeggen dat het zo niet meer verder kon. Dan is er met Leuven afgesproken om vandaag al te starten met de pijnpomp. Rond 2u zouden ze met de pijnpomp (morfine) naar hier komen.

We hebben de uren echt afgeteld, van 7u tot 2u. Arme Mats, hij had echt pijn. Hij had dan ook al bijna 24u niet gegeten/gedronken en hem dan toch maar een flesje aangeboden. Hij was zelfs te slapjes om hier goed van te kunnen drinken. Uiteindelijk heeft hij dan toch een 60 kunnen drinken. Wat later klapte hij zowat dubbel en gaf zijn melk terug.

Om 2u eindelijk de pijnpomp. Hij krijgt nog een lage dosis morfine en na 24u kan deze aangepast worden. Als we zien dat hij echte pijnscheuten krijgt mogen we hem een shot bijgeven via de pomp.

Mats is nu slechts een schim van wie hij was. Hij is niet te herkennen. Het is ongelofelijk dat hij op een paar dagen zo snel achteruit is gegaan.

Mats blijft dapper verder vechten. Ook al is het een strijd die hij niet kan winnen. Voor ons hoeft hij niet meer te vechten, van ons mag hij gaan. Op zoek gaan naar de rust die hij verdient.

  • Comments(30)//www.mierenhoop.be/#post99