Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

mag ik even..

MatsPosted by Ellen Fri, February 28, 2014 21:46:37
Mag ik even zeggen hoeveel ik Matsje mis,
hoeveel ik nog aan hem denk,
hoeveel ik dagelijks aan hem vertel..

Mag ik ook even zeggen dat ik soms zo boos kan zijn op de hele situatie. Dat ik heel teleurgesteld kan zijn in het leven. Dat ik het leven niet zo mooi vind, en soms zelfs heel gemeen en hard. En dat ik dit allemaal eigenlijk niet wil, maar ook niet anders kan omdat het zo is.

6 jaar zijn we verder. soms al 6 jaar en heel vaak ook nog maar.
6 jaar waar we hebben leren leven met het grote gemis. 6 jaar het missen van de lijfelijke aanwezigheid van ons kindje. Onze eerste! Onze zoon! Ik kan er zo heerlijk over fantaseren... zo heerlijk hij was als baby, zo geweldig zou hij nu zijn... als....

Ik kan me verwarmen aan de mooie, fijne herinneringen. Dan voel ik me groeien van trots, als mama van Mats. De pijnlijke herinneringen blijven jammer ook aanwezig. ik kan de laatste momenten nog haarscherp herinneren. `Deze snijden mijn adem af, knijpen mijn keel toe. Wanhoop!

Mag ik ook zeggen dat ik zoveel medelijden heb. Vooral met Mats, dat zijn kansen zo oneerlijk waren. Al vanaf het begin. En toch heeft hij zo zijn best gedaan, ook al was hij nog zo klein. Hij wou zo graag bij ons blijven! Het was fantastisch om voor hem te morgen zorgen, om zijn mama te mogen zijn.
Ook medelijden met ons, als ouders. Dit zou niemand mogen meemaken.

Lente en Babet weten goed dat ze een grote broer hebben. Als er een heldere sterrenhemel staat doet Lente niets liever dan zoeken naar Mats zijn ster. Ballonnen laat ze heel graag vliegen, als cadeautje naar Mats. <3  • Comments(8)//www.mierenhoop.be/#post166