Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

..

MatsPosted by Ellen Tue, September 27, 2011 11:08:21
Weeral een tijdje geleden dat ik nog eens geschreven heb. Ik heb het bewust een tijdje vermeden, de blog te lezen, te schrijven. Eigenlijk werd het me allemaal pijnlijk duidelijk op je 4de verjaardag. We hebben je verjaardag gevierd hoor! Papa had een mooie taart besteld, met een autootje op. Lente heeft er in jou plaats mee gespeeld en ook de vier kaarsjes uitgeblazen... want volgens haar horen kaarsjes thuis op een verjaardagstaart. Heb je onze ballonnen gezien?
We brachten ook nog een bezoekje aan Leuven, en op de heenweg werd het me duidelijk. Terwijl de tranen over mijn wangen rolden besefte ik dat ik eigenlijk de hele tijd jou overlijden vermijd. Ik probeer er niet te lang bij stil te staan, want dan lukt het me amper te functioneren. Maar met zulke speciale momenten is dat niet mogelijk en besef ik hoe diep het allemaal zit, en waarom: omdat het zo verschrikkelijk veel pijn doet. Dus om voort te kunnen, ben ik heel de tijd bezig met er niet te diep op in te gaan, net om die pijn te vermijden.
Een vraag die ik laatst kreeg, of ik nog gelukkig kon zijn. Het pijnlijke antwoord is eigenlijk 'nee'. Niet meer gelukkig in de zin van voorheen... maar ik kan wel genieten van mooie momenten, van de simpelste, eenvoudigste dingen eerst.

Je ben vast trots op je nieuwe zusje.. Babet werd geboren op 3 augustus en is bijna 8 weekjes oud/jong. De vroedvrouwen en de kinderartsen hebben nog veel over jou verteld hoor. Ze kenden je nog allemaal! Dat deed me echt goed, om zo over jou te kunnen praten. Daar waar het allemaal begon.

Lente gaat intussen naar school, ze word echt groot! Ze leert zoveel bij. Ze lijkt echt wel te weten dat jij haar broertje bent, en waar je plekje nu is. Zo vond ze gisteren een leeg doosje van jou medicijntjes (er staat jou naam op, dus voor ons heel waardevol). Ik zei tegen haar dat het van Matske was, waarop ze prompt naar de living loopt en het in jouw kastje steekt. Het staat er nu nog, het lege medicijnendoosje. Mooi onder je urne. Soms wil ze met jou brandweerauto spelen, of met je treintje. Nadien vraagt ze me om het terug aan jou te geven.

Dag lief kereltje van me, mijn allerliefste zoontje, mijn vriendschapje...

  • Comments(8)//www.mierenhoop.be/#post163