Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

...

MatsPosted by Ellen Fri, July 16, 2010 23:03:17
Het is een tijdje geleden sinds de laatste post. Het valt me steeds zwaarder om woorden te vinden... alles lijkt al zo vaak gezegd, bang om in herhaling te vallen. Want hoe je het ook draait of keert... de realiteit blijft moeilijk te dragen, zelfs na 2,5 jaar. Het rauwe is er misschien dan wel minder, maar het gemis blijft. Het verdriet blijf je meedragen, als een schaduw, soms even vanop afstand en dan weer duikt hij plotseling op om de hoek.
Kunnen we zeggen dat we gelukkig zijn? Nee, dat niet. Antwoorden op de vraag 'Alles goed?' doe ik meestal met ├ža va, gaat wel. Ik kan me daar best bij neerleggen, het leven heeft zijn glans verloren. Toch doen we enorm ons best om te genieten van nu. We genieten van Lente, zij is de zon van ons leven. Mats zijn zusje, die ons elke dag verwarmt zonder dat ze het zelf beseft. Een prachtdochter om voor te kunnen zorgen, om van te houden, net zoals haar broer. Wat zou het geweldig geweest zijn om ze samen te kunnen zien opgroeien....
Ons leven heeft een duidelijke grens: de dood van Mats. Er is een leven voor zijn dood en het leven nu, na zijn dood. Ik zou waarschijnlijk niet opnieuw zijn gaan studeren, het mezelf zo moeilijk maken, werken studeren huishouden combineren. Maar moeilijk gaat ook, en ik moet maar een seconde aan mijn liefste kereltje denken wat hij allemaal doorstaan heeft en kan ik er weer helemaal voor gaan. Dat is ook gebleken uit de resultaten... met glans geslaagd in het eerste jaar! Volgens mij zit Matsje zijn mama heel hard te steunen en te motiveren.
Intussen bereiden we ons voor op Matskes derde verjaardag volgende maand. Zoals de vorige jaren zullen we een uitstapje plannen richting Leuven. Ons nog eens helemaal laten onderdompelen naar 3 jaar geleden. Geluiden, geuren, herinneringen, het kan me zo goed doen.

  • Comments(7)//www.mierenhoop.be/#post157