Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

gemis

MatsPosted by Ellen Sun, November 29, 2009 22:13:15
Striemende regen, al bijna heel de week. Elke dag met de fiets naar het werk samen met zusje en toch niet nat worden.... toeval of niet? Net die 20 minuten per dag? Net op dat moment? Je zorgt goed voor je zus, daar ben ik wel heel zeker van!

Even ook een oproep aan iedereen voor de Worldwide candle light van 13 december! Een kaarsje branden ter gedachtenis van alle overleden kindjes.

Dat betekent dus ook dat we de dag ervoor naar Leuven gaan, naar de ontmoetingsdag voor overleden kinderen. Deze wordt steeds georganiseerd net voor wwcl.
Dan kunnen we nog eens voluit over jou praten, nog eens helemaal 'mama en papa van Mats' zijn, herinneringen delen, nog eens in Leuven zijn, samen met andere ouders die exact weten hoe het voelt...

Het blijft moeilijk om een evenwicht te vinden. Tussen het verleden en nu. Een andere mama zegt: automatische piloot. Wel, daar kan ik me nog het best in vinden. Gewoon automatische piloot: niet meer, niet minder. Gewoon doen wat er verwacht word... terug meedraaien met heel de cirque.
Op automatische piloot leven houdt het leefbaar, niet draagbaar maar leefbaar. Silstaan bij jou overlijden maakt me gek. Het is niet te vatten, nog steeds niet. Dat jij echt, maar dan ook echt dood bent.... gruwelijk! Dat wij het moeten stellen met een urne, met enkel herinneringen, met kleertjes waar jou geur al lang uit verdwenen zijn. Dat is de realiteit. Hard.

  • Comments(4)//www.mierenhoop.be/#post152