Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Donkere decemberdagen

MatsPosted by Ellen Tue, December 23, 2008 23:35:48
Ooit zowat de meest favoriete periode van het jaar. December: sint, kerst, verjaren, nieuwjaar. Nu het tegenovergestelde.
Vorig jaar vierden we al deze feesten in Leuven, samen met Matske. Het was eigenlijk best gezellig om daar te vieren met ons drietjes. Ik herinner me nog kerstochtend, samen met Matske wat uitslapen in het uitklapbed, zalig wat dutten met ons tweetjes met op de achtergrond het kerstconcert dat werd uitgezonden. Ik heb er zelfs nog een filmpje van gemaakt, hij lag zo schattig te slapen ik kon het niet laten om hem kusjes te geven op zijn snoetje.
Nu vieren we deze feesten met ons Lente. Hoe raar, vorig jaar met Mats en nu met Lente. Wat kan er toch veel gebeuren in een jaar. Toch ben ik niet in de kerststemming, zeker niet. Hoe kan het ook, we moeten deze dagen immers doorbrengen zonder ons zoontje. We missen hem!!!! We missen hem elke dag! Hier dus ook geen kerstboom of lichtjes... Wel veel kaarsjes bij Mats. En een mooie kerstengel die naast zijn urne staat.

En dan weldra een nieuw jaar: nog meer gemengde gevoelens. Ik wil geen nieuw jaar!! Weer verder van Mats. Hij glipt precies steeds verder en verder. En dat wil ik niet, ik wil hem blijven vasthouden, hem zeker niet loslaten. Soms merk ik dat hij er wel nog is op een bijzondere manier. Door kleine dingen, niet altijd merkbaar, maar net opvallend genoeg opdat ik opmerk. Hij blijft dicht bij ons, onze kleine jongen, hij weet dat we hem nog veel te veel nodig hebben.

Lief zoontje, dikke kus van de mama.

  • Comments(8)//www.mierenhoop.be/#post135