Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

1 jaar!

MatsPosted by Ellen Fri, August 29, 2008 15:57:19

Vandaag zijn we een jaar verder. Mats wordt 1 jaar! Het brengt heel wat gemengde gevoelens naar boven. Herinneringen, trots maar ook verdriet. Verdriet dat het niet heeft mogen zijn. Dat we zijn verjaardag 'vieren' zonder hem erbij. Dat we geen vlaggetjes en slingers moeten hangen, geen liedjes moeten zingen, geen kaarsje uitblazen. Geen peutertje dat rond rondkruipt en de show steelt.

Toch voelt deze dag anders aan als anders. Zoveel herinneringen komen naar boven. Het intense gevoel na de bevalling, het gevoel mama en papa te zijn, de instante liefde voor ons pasgeboren Matske, de angst toen er iets mis bleek te zijn, leren leven met de diagnose leukemie, samen vechten tegen de slechte cellen, samen hopen op een wonder dat er niet kwam.

Tussen onze tranen vandaag kunnen we ook glimlachen. Zeker bij zien van al die kaartjes die we hebben mogen ontvangen, al die lieve mailtjes, de lieve smsjes. Het is voor Tom en mij hartverwarmend te zien dat Mats niet vergeten is en dat hij zovelen heeft geraakt in zijn korte leventje.

Verder ook gevoelens van trots. We zijn 1 jaar mama en papa. Ik kan niet uitdrukken hoe dat voelt. Gewoon heel erg fier en trots op onze zoon. Want hij het toch maar flink gedaan allemaal, dat kleintje van ons. Hij heeft ons veranderd, we zijn niet meer dezelfde van een jaar geleden. We proberen te leven zoals hij deed, vol overgave en met veel kracht. Ons Matske geeft ons nog iedere dag kracht om voort te gaan. Hem missen blijft pijn doen, elke dag opnieuw, toch denken vaak met een lach aan hem. Hij was zo'n zalig, vrolijk ventje.

Lieve Mats, kleine grote jongen van ons. Goed feesten daar he, waar je ook mag zijn. Je beer staat er weer, heb je hem gezien? Nu hebben we dezelfde als jou! We sturen duizend kusjes en belletjes in de lucht. fiere mama en trotse papa xxx

  • Comments(17)//www.mierenhoop.be/#post125