Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Mats en Endallah

MatsPosted by Ellen Sun, August 10, 2008 12:38:32
Hier volgt nog wat extra info over de planning en de bouw van de kleuterklas dat door de Mats-foundation gesponsord wordt en waarvan het idee onstond bij het KBC-torentheater waar baba Paul al jaar en dag deel van uit maakt.

Endallah (dat qua omvang heel wat groter is dan Leuven) heeft twee dorpskernen. Beide hebben een lagere school, de secundaire school wordt zowat halverwege gebouwd. Het ene deel heeft ook een kleuterschool, het andere deel ('Masabeda') niet. Omdat het voor kleine kinderen niet evident is om elke dag de verplaatsing te maken naar de kleuterschool in de andere kern (voor sommigen een - lastige - wandeling van 5 kilometer), blijven de kleuters van masabeda gewoon thuis totdat ze naar de lagere school kunnen. De kleuters van de andere kern worden al voorbereid op de lagere school en leren er bvb. Kiswahili, de onderwijstaal in de lagere school (kinderen spreken immers enkel hun stamtaal vooraleer ze naar school gaan).

Er waren reeds plannen (dromen) voor een kleuterschool in Masabeda, maar helaas geen geld. Dankzij jullie steun zijn deze plannen nu zeer concreet en zal er ook voldoende geld zijn om de kleuterschool te bouwen. De ouders betalen zelf het loon van de kleuterleidster.Er is inmiddels een terrein ter beschikking gesteld van het dorp, waarop de kleuterschool kan gebouwd worden.
Een groep oud-scouts uit Leopoldsburg reist op 17 januari naar Endallah om er gedurende twee weken aan de school te bouwen. Het is de bedoeling dat de dorpsgemeenschap ervoor zorgt dat de funderingen klaar zijn tegen dat de oud-scouts komen en dat zij - samen met een aantal lokale vakmannen - de bouw voltooien tegen eind januari 2009. Deze oud-scouts zullen ook een budget ter beschikking stellen voor de uitrusting van de school (banken, verf). In principe zal de kleuterschool dus klaar voor gebruikname zijn in februari 2009.

Als je wil helpen,
Storten kan nog steeds:
  1. stortingen tot en met 15 euro kunnen gebeuren op het rekeningnummer van -The Mats foundation 736-0017802-18
  2. vanaf 15 euro doe je best een storting van 30 euro via de Boudewijnstichting, zo ontvangt u een fiscaal attest voor belastingsaftrek en betaalt u uiteindelijk maar +/- de helft van uw storting. Overschrijven op 000-0000004-04 van de Kon. Boudewijnstichting met in de melding ‘L-80869 Endallah/Mats’.
Wanneer we nieuws krijgen zullen we het zeker via de blog vermelden.

  • Comments(0)//www.mierenhoop.be/#post122