Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Er even tussenuit

MatsPosted by Ellen Mon, July 21, 2008 18:26:12

We zijn er eventjes tussenuit getrokken. En Mats ging mee smiley We hadden zijn muziekpopje meegenomen. Hij heeft dit gekregen van zijn meter toen hij net geboren was en dat popje is altijd en overal bij hem geweest, in zijn couveuse, in Leuven, hier thuis, heeft bij hem gewaakt tijdens zijn afscheidsdienst en staat nu naast zijn urne. Dat popje is meegeweest op reis en we zullen het geweten hebben. Het heeft ons enkele aangename momenten bezorgd. Tom had het popje in zijn rugzak zitten, maar telkens als hij wat bruusk met die rugzak bewoog begon dat popje de muziekjes af te spelen. Dit gebeurde vooral tijdens het inchecken van de hotels, zowel in Oostende als in Trouville. Precies ofdat Mats ons duidelijk wou maken dat hij er ook bij was. Het was tegelijk pijnlijk maar ook hartverwarmend om die muziekjes te horen.

Exact één jaar geleden trokken Tom en ik voor een weekend naar de Ardennen, toen op dat moment 8 maanden zwanger van Mats. Toen waren we al aan het fantaseren van deze vakantie, we zouden met Mats gaan kamperen in de Ardeche, hij zou nu al een flink kereltje zijn. Nu, één jaar later, zitten we in een compleet andere situatie, geen Matske, geen kamperen en opnieuw zwanger. Hoe raar het allemaal toch kan gaan. Vorig jaar kon ons geluk niet op, en nu weten we vaak niet hoe we verder moeten.

In het prachtige kerkje van Honfleur brandt een kaars. Een kaarsje voor alle sterretjes en voor andere kindjes die kracht en hoop kunnen gebruiken. Ook hoop voor broer of zus met een supergezondheid! Want we beseffen vaak niet hoeveel geluk we hebben met gezond te zijn.

Natuurlijk geen reisje zonder souveniertje. Al vanaf de eerste dag ben ik op zoek geweest naar een perfect kadootje voor Mats. En we hebben het gevonden, een houten autootje, hij zou er nu al mee kunnen spelen denk ik. Er staat een grote nummer 1 op, want dat is hij, hij is en blijft onze eerste, onze nummer 1. Het heeft een eigen plekje gekregen bij Mats zijn herinneringen.

  • Comments(9)//www.mierenhoop.be/#post121