Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Dinsdag 20 mei

MatsPosted by Ellen Tue, May 20, 2008 21:44:51

We hebben een paar daagjes verlof genomen. De bedoeling was om er even met ons tweetjes tussen uit te trekken, naar de ardennen of naar zee. Uiteindelijk hebben we dan toch maar beslist om thuis te blijven.... waarom eigenlijk..... omdat het gewoon niet zo leuk is om uitstapjes te doen zonder Mats. Ik blijf telkens fantaseren hoe het zou zijn met hem erbij....


De afgelopen dagen dus vooral gerust. Ik voel de vermoeidheid precies opnieuw uitbreken. Ik zou wel de hele dag kunnen slapen. Maar echt veel tijd om te rusten is er niet. De verhuis komt in aantocht. De datum is eindelijk bekend wanneer we de akte gaan ondertekenen. 18 juni wordt dus een belangrijke dag. Het verhuizen zelf zal pas zijn voor in september. Nog eventjes de tijd dus.

Vandaag heb ik alle condeolancekaartjes nog eens gelezen, evenals de kaartjes die we gekregen hebben voor Mats zijn geboorte. Ik heb alles mooi in dozen gedaan. Samen met de zwangerschapstest, het moederboekje met al de echootjes, zijn geboortekaartje, de suikerboontjes, zijn lievelingsspeeltje (een stoffen kraakboekje waar hij zich uren mee kon amuseren). Ook de kleertjes die hij aanhad toen hij stierf, (een bodytje, zijn broekje en truitje en zijn sokjes). Alles hebben we samen gedaan in een grote rieten mand die nu in de living staat, helemaal centraal. Alle herinneringen van Mats heel dicht tastbaar bij ons.

Het is zo een bizarre periode die achter ons ligt. Vaak zeg ik hardop: "Allé, wat is er nu eigenlijk allemaal gebeurd?" Precies of ik kan het niet goed geloven. Hoe is het allemaal toch zo fout kunnen gaan. Een blijde geboorte is op een paar uur tijd veranderd in de ergste nachtmerrie. Toch geven al de herinneringen aan Mats ons de kracht om voort te zetten. Dat kleine mannetje heeft mij zo veranderd, heeft mij doen inzien waar het uiteindelijk allemaal om draait. We proberen dus voort te gaan, met vallen en opstaan maar altijd met Mats in ons hart.

  • Comments(7)//www.mierenhoop.be/#post112