Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Dinsdag 25 maart

MatsPosted by Ellen Tue, March 25, 2008 16:39:49

Het is bijna een maand geleden dat Mats van ons heengegaan is. Het gaat zo snel allemaal. Onmogelijk om voor te stellen dat Mats een maand geleden nog heel actief, alert en vooral heel erg vrolijk was. En nu is hij er niet meer, het is gewoon vaak niet te vatten. Ik zou er alles voor over hebben om hem nog één keer te kunnen voelen, knuffelen, kusjes geven, hem gewoon dicht tegen mij aan kunnen houden. Jammer genoeg besef ik maar al te goed dat dit nooit meer zal kunnen. En vooral het "nooit meer" is moeilijk om te begrijpen.

Het fysieke gemis is zo erg groot. De herinneringen beginnen reeds te vervagen en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Ik voel me heel erg met Mats verbonden, hij is er altijd bij in wat we doen, in al onze beslissingen, waar we ook gaan, Mats zal er altijd zijn.

Tom is ondertussen terug aan het werk en dat verloopt allemaal goed. Ik ben nog eventjes thuis en ik kan de rust best wel gebruiken. Vooral goed bijslapen en vooral niets doen, het verwerken van dit alles vraagt meer energie dat verwacht.

Voor het eerst hebben we afgelopen weekend met vrienden afgesproken. Het heeft ons wel goed gedaan. Af en toe werd er over Mats gepraat en ik ben altijd heel erg blij als dit onderwerp niet angstvallig vermeden wordt.

Ook Pasen is al bij al goed meegevallen. Ik keek er niet bepaald naar uit. Mats zou zeker en vast de ster van de dag geweest zijn. Maar de paashaas is hem niet vergeten! Een doosje voor zijn tutje, gekregen van meter Linde staat nu naast zijn urne en een knuffeltje bij de omie en opie.

  • Comments(12)//www.mierenhoop.be/#post105