Mats

Mats

Mats

Onze blog over Mats, een moedig ventje.

Vrijdag 29 februari

MatsPosted by Ellen Fri, February 29, 2008 21:24:48

Mats heeft nog een nacht bij ons doorgebracht. Het heeft ons goed gedaan dat hij nog hier was. Toch voelde vanmorgen heel leeg aan, geen medicijntjes geven, geen flesje maken, geen badje geven, geen knuffeltjes. We liepen hier wat doelloos rond.

Tegen de middag belde de begrafenisondernemer dat Mats' zijn kistje aangekomen was, en dat we hem mochten brengen wanneer we er ons klaar voor voelden. Om 13u zijn we Mats zelf gaan brengen. Hij ligt in een mooi kamertje in een mooi wit kistje. Twee knuffeltjes en zijn tutje heeft hij mee. Een heel moeilijk en emotioneel moment om hem zo te zien liggen. Nu is het allemaal "echt".

Terug thuis gekomen hebben we nog een gesprek met thuiszorg gehad. Een gesprek waar we beiden veel aan gehad hebben. Na dit gesprek zijn we Mats terug gaan bezoeken. Hem voelen, hem kussen, hem zien doet ons goed. We kijken al uit naar het moment dat Mats terug thuis zal komen (na de crematie bewaren we zijn urne thuis).

We missen hem zo enorm erg, dat het bijna niet in woorden is uit te drukken. Maar tegelijkertijd koesteren we onze mooie herinneringen aan hem. Herinneringen die zo mooi zijn maar tegelijk ook pijnlijk.

Alle reacties zijn hartverwarmend. Mats heeft bij vele mensen iets losgemaakt.

  • Comments(35)//www.mierenhoop.be/#post101